+31 (0)6 179 64 170 marco@marcodeswart.com

Marco De Swart (1977) was al op jonge leeftijd geboeid door het nieuws. Op zijn elfde maakte hij zijn eigen krant. Van het maken van interviews en foto’s, het werven van abonnees en adverteerders tot en met het drukken en verspreiden. Er was geen twijfel dat hij in de journalistiek zou belanden.

Na zijn opleiding aan de School voor Journalistiek in Utrecht en zijn stage bij het ANP ging hij in 2002 als vaste fotojournalist aan de slag bij fotopersbureau United Photos de Boer in Haarlem. Zijn sport-, nieuws- en portretfoto’s werden daar dagelijks geplaatst in onder meer het Haarlems Dagblad en de IJmuider Courant. In die periode ontwikkelde Marco zich tot een allroud fotojournalist.

In 2005 werd United Photos overgenomen en werd het aantal opdrachtgevers uitgebreid met o.a. het Algemeen Dagblad en het ANP. Daarnaast kwam er een stuk bedrijfsfotografie om de hoek kijken waar hij zijn creativiteit op los kon laten.

Na zes en een half jaar in Haarlem te hebben gewerkt, verruilde hij zijn zekere job voor een bestaan als freelancer en verhuisde naar Rotterdam. Vanuit deze basis werkt Marco voor het Algemeen Dagblad, de GPD en het ANP. Naast het werk voor deze diverse media wordt hij regelmatig ingezet door diverse bladen en PR-bureaus.

Behalve dat Marco vaak te vinden is bij nieuwsgebeurtenissen en sportevenementen kan hij, indien gewenst met een mobiele studio, op locatie de fotografie voor uw jaarverslag of website verzorgen. Ook fotografeert hij met veel plezier en enthousiasme uw bruiloft of ander feestelijk evenement.

Marco stopt in elke opdracht het maximale qua creativiteit en inzet en komt zo in relatief weinig tijd tot een brede selectie aan divers beeld dat voor allerlei doeleinden te gebruiken is. Marco werkt uitsluitend met professionele fotoapparatuur en waar nodig met een laptop om het beeld direct te bewerken en te verzenden.